Logga in

Verksamhet

Modellflygklubben i Hudiksvall

Modellflyg är en rolig och givande hobby och den passar gammal som ung. I MFK Hudik får du den hjälp du behöver för att komma igång!

Vi bedriver modellflyg i alla slags former. Jet, segel, motor, helikopter, quadcopter, friflyg mm på Hudiksvalls flygplats. Vintertid har vi även inomhusflygning i någon av kommunens hallar.

Startbanan är 1280 meter lång och 12 meter bred i asfalt.

För dig som är sugen på att testa modellflyg kan vi erbjuda skolflygning med klubbens trainer och dubbelkommando. Lärare och elev har varsin radio som är sammankopplade så att läraren snabbt kan ta över vid ev missöde.

Läraren går igenom hur allt fungerar innan du får flyga.

Vi bjuder på första gången och om du fastnar för modellflygandet och vill komma vidare så kan du skolflyga mot en liten summa så klubben täcker omkostnaderna. När du är redo att köpa och flyga ditt egna flygplan så hjälper vi dig med tips och förslag på ett lämpligt flygplan.

Klubben har tagit fram ett kanon erbjudande för nya medlemar, första årets medlemskap för 100kr! Du får då möjligheten att lära känna medlemmarna och komma igång med ditt flygande.

Om du vill ha hjälp med att besikta ditt nya flygplan innan flygning så ställer vi gärna upp. Ett flygplan ska vara säkert och rätt byggt för att kunna användas på ett tryggt och roligt sätt. Fel installerade servon mm kan lätt leda till haveri och en olycka.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.